Над 5000 лева с ДДС месечен наем  стигна търга за

...
Над 5000 лева с ДДС месечен наем  стигна търга за
Коментари Харесай

Цената за наема на ресторант „Марбея” мина 5 бона, победителят обаче се отказа

Над 5000 лв. с Данък добавена стойност месечен наем  стигна търга за някогашния ресторант „ Марбия ” на Гребната база.  Култовото заведение от години не действа, а Община Пловдив опита да откри наемател  посредством търг, на който се явиха три компании. В следствие обаче спечелилият в него се  отхвърли.
Прочетете още
Ресторантът бе пуснат с начална  тръжна цена от 1320 лв. на месец без Данък добавена стойност.  Първоначално предлагането на Община Пловдив бе за  цена по наредбите, която е за 0,30 лв. на квадратен метър по коефициент, което правеше сумата от 240 лв..  След разногласия в Общинския съвет сумата бе вдигната до 1320 лева без Данък добавена стойност. Процедурата бе за наем за 10 години постройката от 103 кв.м. плюс спомагателно помещение.

След извършения търг за победител  бе  избрана компанията „ ЕТМ Ламекс ” с шеф Прасковя Главчева. Те държат караваната край водата на Гребната база, за която от години имат правосъдни разногласия с Община  Пловдив.  Компанията  предлага 4774 лева без Данък добавена стойност и печели търга. В следствие обаче се отхвърля, като губи депозита от 2000 лв..

На второ място е била класирана фирмата  „ Броуд Интернешънъл ” с шеф Атанас Делчев, а препоръчана цена е била 3533 лева без Данък добавена стойност. Третата компания е „ Лайт трендър ”, с шеф Мирослав Бутраков и предложение от 2642 лева без Данък добавена стойност.

Заради отхвърли на спечелилият от комисията ще изготвят отчет до кмета Здравко Димитров, който би трябвало да реши да дали да се предложи помещението на втората класирана компания, или да се приключи процедурата и да се пусне нов търг.

През 2022 година пък за малко  заведението не бе обещано за 55 лв. на месец по закона за спорта. Тогава комисия отпред със зам.-кмета Георги Титюков предложи някогашният ресторант да се даде на търг за спортен  обект след капиталово желание на легендата на Ботев Пловдив Гено Добревски. Той е концесионер на игрището до ресторанта, където е академията му „ Футболен клуб Велд ” 2014. Тогава обаче предлагането бе изтеглено.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР